Tanden bleken

Tandverkleuring treedt op bij het gebruik van o.a. koffie, thee, tabak, rode wijn en andere voedingsmiddelen of medicijnen. Een bleekbehandeling kan een oplossing bieden voor degene die ontevreden is met de kleur van zijn of haar tanden.

Tanden bleken wordt bij van Eck Centrum voor Mondzorg door gediplomeerd personeel verricht, zodat u verzekerd bent van een goede behandeling. Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de tandarts of een bleekbehandeling mogelijk is. Niet ieder gebit komt in aanmerking voor een behandeling. Elementen zoals kronen, facings en vullingen kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling.

Bleken thuis
Voor het bleken thuis worden hier in de praktijk eerst afdrukken van uw gebit gemaakt. Op deze modellen maken wij een bleekmal. De bleekmal krijgt u mee naar huis met de bleekgel die u daarin aan moet brengen. De bleekmal moet u 7 uur achter elkaar dragen. Doordat u de mal diverse dagen achter elkaar draagt worden de tanden lichter. Wanneer u vindt dat het de juiste kleur is mag u stoppen met de behandeling en komt u retour voor een fluoride behandeling.

De waterstofperoxide in de gel zorgt ervoor dat er zuurstof vrij komt die indringt in het tandglazuur en tandbeen. Dit zorgt er voor dat de moleculen die zorgen voor de verkleuring van uw tanden worden afgebroken. Uw tanden worden hierdoor niet aangetast en over het algemeen voelt u niks van de behandeling. In sommige situaties kan gevoeligheid optreden. Met enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden behoudt u blijvend resultaat en houdt u uw tanden lichter dan te voren.

Is bleken van tanden veilig?
Het bleken van tanden door een tandarts is zoals uit diverse studies is gebleken, absoluut veilig. Het bleken wordt afgeraden voor kinderen onder de 18 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).