De basis voor een uitstekend gebit

Een uitstekend gebit begint niet alleen bij de tandarts, maar ook bij jezelf. We doen het samen! Een goede verzorging van je gebit zorgt voor een stralende glimlach. En lachen betekent genieten.  

Preventieve tandheelkunde
Onder preventieve tandheelkunde verstaan we het voorkomen van cariës (gaatjes), gingivitis of parodontitis (tandvleesontstekingen). Het voorkomen hiervan begint niet bij de tandarts, maar bij jezelf. Door je gebit goed te onderhouden leg je zelf de basis voor het behouden ervan.
De tandarts besteedt veel aandacht aan preventieve tandheelkunde, zodat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Uiteindelijk wil iedereen een mooi gebit behouden.

Periodieke controle
De tandarts kan tijdens de controle sturing geven aan het onderhoud van je gebit en is er natuurlijk ook om ongemakken te verhelpen. Tijdens de periodieke controle bekijkt de tandarts de volgende punten;

Cariës (gaatjes)
Teveel zoete en of zure etenswaren en dranken: ze zijn schadelijk voor het glazuur van de tanden. Daardoor krijgt cariës meer de kans. Ook een slechte mondhygiëne vergroot de kans op het krijgen van gaatjes aanzienlijk. Helaas is het krijgen van gaatjes niet altijd te wijden aan een slechte verzorging van het gebit. Mocht een tand zijn aangepast door cariës, dan kan de tandarts de gaatjes vullen met een tandkleurige vulling.

Ontstekingen tandwortel
Een ontsteking aan de wortels van de tanden kan zeer pijnlijk zijn. Een wortelkanaalbehandeling is dan vaak ook de enige oplossing. Deze behandeling is vaak goed door onze tandartsen uit te voeren. Bij sommige, vaak complexere ontstekingen verwijzen wij je door naar een endodontoloog die gespecialiseerd is in zenuwbehandelingen.

Mondhygiëne
Op advies van de tandarts kun je onder behandeling komen van een van onze mondhygiënistes of preventie-assistenten. Een behandeling bij de mondhygiëniste of preventie-assistente is erop gericht om het gebit schoon te houden en de conditie van het tandvlees te verbeteren.

Esthetiek en functionaliteit
Ben je ontevreden over je gebit? Bijvoorbeeld door verkleurde of scheve tand(en) of als je een of meerdere tanden mist? Tijdens de afspraak bij een van onze tandartsen wordt er naar je geluisterd en bespreekt de tandarts graag de verschillende mogelijkheden.

Ontstressen van de onze cliënten
Wij hebben een extra luisterend oor voor kinderen, ouderen en kwetsbaren die bij de tandarts (moeten) komen. Omdat wij alle mondzorg onder één dak aanbieden, kunnen we het hele traject "prettig houden" voor deze kwetsbare groep cliënten.
Wist je dat 60% van de mensen stress ervaart bij een tandartsbezoek? 40% is angstig en 10% zelfs extreem angstig. Wij zijn ons daarvan bewust en zijn getraind om om te gaan met deze angsten. Met een gerust hart binnenstappen zal misschien (nog) niet lukken, maar daar helpen we je bij. 

Meer over onze praktijk? Kijk hier eens binnen.

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).