De basis voor een uitstekend gebit

Een uitstekend gebit begint niet alleen bij de tandarts, maar ook bij uzelf. Een goede verzorging van uw gebit zorgt voor een stralende glimlach en dat u kunt genieten van het dagelijkse leven.

Preventieve tandheelkunde
Onder preventieve tandheelkunde verstaan we het voorkomen van cariës (gaatjes), gingivitis of parodontitis (tandvleesontstekingen). Het voorkomen hiervan begint niet bij de tandarts, maar bij uzelf. Door uw gebit goed te onderhouden legt u zelf de basis voor het behouden van uw gebit. Uw tandarts besteed veel aandacht aan preventieve tandheelkunde, zodat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Uiteindelijk wil iedereen een mooi gebit behouden.

Periodieke controle
De tandarts kan tijdens de controle sturing geven aan het onderhoud van uw gebit en is er natuurlijk ook om ongemakken te verhelpen. Tijdens de periodieke controle bekijkt de tandarts de volgende punten;

Cariës (gaatjes)
Het consumeren van teveel zoete en of zure etenswaren en dranken is schadelijk voor het glazuur van de tanden, waardoor cariës meer de kans krijgt. Ook een slechte mondhygiëne vergroot de kans op het krijgen van gaatjes aanzienlijk. Helaas is het krijgen van gaatjes niet altijd te wijden aan een slechte verzorging van het gebit. Mocht een tand zijn aangepast door cariës, dan kan de tandarts de gaatjes vullen met een tandkleurige vulling.

Ontstekingen tandwortel
Een ontsteking aan de wortels van de tanden kan zeer pijnlijk zijn. Een wortelkanaalbehandeling is dan vaak ook de enige oplossing. Deze behandeling is vaak goed door onze tandartsen uit te voeren. Bij sommige, vaak complexere ontstekingen verwijzen wij u door naar een endodontoloog die gespecialiseerd is in zenuwbehandelingen.

Mondhygiëne
Mocht de mondhygiëne van uw gebit niet naar maatstaven zijn, dan kunt u op advies van de tandarts onder behandeling komen van een van onze mondhygiënistes of preventie-assistenten. Een behandeling bij de mondhygiëniste of preventie-assistente is erop gericht om de gebit schoon te houden en de conditie van het tandvlees te verbeteren.

Esthetiek en functionaliteit
Bent u ontevreden over uw gebit, heeft u bijvoorbeeld een verkleurde of scheve tand(en) of mist u een of meerdere tanden? Tijdens de afspraak bij een van onze tandartsen wordt er naar uw probleem geluisterd en bespreekt de tandarts graag met u de verschillende mogelijkheden.

Ontstressen van de patient
Van Eck centrum voor mondzorg biedt een extra luisterend oor voor kinderen, ouderen en kwetsbaren die bij de tandarts (moeten) komen. Omdat wij alles onder één dak hebben kunnen we het hele traject "prettig houden" voor deze kwetsbare groep patienten. Wist u dat 60% van de patiënten stress ervaart bij een tandartsbezoek, dat 40% angstig is en dat 10% zelfs extreem angstig is? U staat dus niet alleen in uw "strijd" tegen de angst voor de tandarts.

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12.00 en 13.30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u tussen 12.00 - 13.30 uur bellen naar: 0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen en kunnen daardoor dezelfde dag worden behandeld.

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst: 0900 - 1515 (Centrale Doktersdienst).