Implantologie

Soms is het gebit zelf de reden dat het lachen je vergaat - letterlijk. Het komt voor dat mensen hun kiezen angstvallig op elkaar houden, omdat ze zich schamen voor hun gebit. Dat is natuurlijk geen pretje. Het goede nieuws: schaamte, ongemak of pijn kunnen wij verhelpen met implantaten.

Implantologie is een specialisme binnen de tandheelkunde. Het richt zich op het plaatsen van kunsttanden, oftewel implantaten, ter verbetering van het gebit. 

Dit is een uitkomst als je eigen tanden of kiezen mist. Maar implantaten zijn niet alleen maar mooi. Ze verhelpen ook de fysieke ongemakken. Problemen bij het kauwen of spreken bijvoorbeeld, zijn verleden tijd. Je kunt je voorstellen dat dat reden is om (weer) te lachen!

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De implantaten zien er uit als een soort schroefje en zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal dat een binding aangaat met het kaakbot. Nadat het implantaat is vastgegroeid in het bot kan het gebruikt worden als fundering voor een kunsttand.

Implantaten kunnen dienen als vervanging van een enkele tand, van meerdere tanden of vervanging van alle eigen tanden.
Bij vervanging van een enkele tand maken we een kroon op het implantaat. Gaat het om vervanging van meerdere tanden, dan zal er meestal een brug gemaakt worden. Maar het implantaat kan ook dienen als ondersteuning van een uitneembare constructie zoals een frameprothese.
Bij een tandeloze kaak kan de opbouw bestaan uit een vaste brug of een overkappingsprothese.

Stel ons je vraag

Je begrijpt dat implantologie een vak apart is. Alleen onze tandarts met specialisatie implantologie mag implantaten plaatsen. Je bent dus in goede handen. Heb je vragen, stel ze dan gerust. Wij beantwoorden ze graag.

Wij behandelen ook op verwijzing van andere tandartsen.

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).