Veelgestelde vragen

 

Ik heb pijn, kan ik vandaag langs komen?

Wij houden rekening met pijnklachten. Het is voor ons fijn als u zo vroeg mogelijk in de ochtend contact opneemt als u klachten heeft die niet lang kunnen wachten. Wij doen er dan alles aan om u zo snel mogelijk een afspraak te geven. 

Hoe vaak moeten kinderen op controle komen?

Er wordt aangeraden om minimaal elke 6 maanden een controle uit te voeren bij kinderen. Dit komt omdat de voedingsgewoonte, poetsgedrag en gebitsontwikkeling bij kinderen snel kunnen veranderen. Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Is elektrisch poetsen beter dan poetsen met een handtandenborstel?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrische tandenborstels effectiever zijn dan een handtandenborstel. De elektrische borstel maakt snellere en verschillende borstelbewegingen en reinigt daarom in dezelfde tijd het gebit beter dan een handtandenborstel. Tijdens het poetsen wordt er op een handtandenborstel gemiddeld 100 gram meer druk uitgeoefend dan op een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel helpt om beschadiging van het tandvlees te voorkomen.
 
Is het nodig om naast het poetsen een flossdraad, rager of tandenstoker te gebruiken?
 
40% van uw tandoppervlak zit tussen uw tanden. Daar kunt u met uw tandenborstel dus niet bij. Om de plaque daar weg te halen, is het aan te raden om na het poetsen te flossen, ragen of stoken. Op deze manier houd u uw tandvlees gezond en verkleint u de kans op het ontstaan van cariës (tandbederf).
 

Hieronder nog een aantal handige links!

 Staat de informatie waar je naar op zoek was er niet bij, neem dan contact met ons op. Vragen staat altijd vrij!

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).