Kronen en bruggen

Kronen en bruggen in je mond? Het klinkt vreemd, maar het zijn wel degelijk tandheelkundige oplossingen. We plaatsen kronen en bouwen bruggen als er een stuk van je tand of kies afgebroken is. 

Wat is een kroon?

Als een kies of tand zo erg beschadigd is dat reguliere oplossingen niet helpen, wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van een kroon. Een tandheelkundige kroon is een overzetstuk van keramiek dat door de tandarts op een afgeslepen tandelement wordt vastgelijmd. Dit is niet alleen functioneel - je kunt bijvoorbeeld weer beter bijten - maar ook zeker een esthetische oplossing.

Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Wat is een brug?

We zijn bruggenbouwers! Niet alleen tussen deskundige, professionele mondzorg en tevreden cliënten, maar ook in je gebit.
Een brug is een constructie waarbij een ontbrekend tandelement wordt vervangen door een zwevende kroon (dummy). Deze ontleent zijn steun aan twee kronen die bevestigd zijn over de buurelementen. Het is een waar kunstwerkje, maar je zult er weinig van merken. De brug maken we zo nauwkeurig dat je helemaal geen verschil ziet of voelt tussen je eigen tanden, de kronen, en de zwevende kroon.

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).