Kronen en bruggen

Als een kies of tand zo erg beschadigd is dat reguliere oplossingen niet helpen, wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van een kroon. Een voorbeeld van een dergelijke situatie is het afbreken van een groot stuk kies of tand. Het plaatsen van een kroon biedt een functionele, maar ook zeker een esthetische oplossing.

Wat is een kroon?
Een tandheelkundige kroon is een overzetstuk van keramiek dat door de tandarts op een afgeslepen tandelement wordt vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Wat is een brug?
Een brug is een constructie waarbij er een ontbrekend tandelement wordt vervangen door een zwevende kroon (dummy) die zijn steun ontleedt aan twee kronen die bevestigd zijn over de buurelementen. De brug wordt zo nauwkeurig gemaakt dat u helemaal geen verschil ziet tussen uw eigen tanden, de kronen, en de zwevende kroon.

 

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12.00 en 13.30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u tussen 12.00 - 13.30 uur bellen naar: 0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen en kunnen daardoor dezelfde dag worden behandeld.

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst: 0900 - 1515 (Centrale Doktersdienst).