Orthodontie

Een grote overbeet of diverse scheve tanden. Veel mensen vinden het niet zo mooi. Maar tanden die over elkaar groeien kunnen ook voor ongemak zorgen. Deze vervelende situaties kunnen we oplossen. Voor orthodontische behandeling kun je in onze praktijk in Hardinxveld-Giessendam terecht.

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Het doel is het verbeteren van de  stand van tanden en/of de kaken. Wellicht ken je de oplossing al: een beugel.

Door het plaatsen van beugels kunnen we tanden en/of kaken (weer) in de juiste positie krijgen. Bij kinderen is het ook mogelijk de groei van de kaken te beïnvloeden.

Hoe lang moet een beugel gedragen worden?

Ieder kind heeft een ander groeipatroon. De duur van een orthodontische behandeling kan daarom variëren van 1 tot 2,5 jaar. En je hebt er zelf een belangrijk aandeel in. Een beugel die niet gedragen of slecht onderhouden wordt, kan niet actief zijn werk doen en zelfs schade aanrichten.

Orthodontie is niet alleen voor jongeren

De meest ideale periode voor een orthodontische behandeling is tijdens de tweede wisselfase (10 tot 16 jaar). Maar er zijn ook veel volwassenen die graag een recht gebit wensen. Je ziet dus ook steeds vaker volwassenen die een beugel dragen. Omdat er op die leeftijd geen groei meer plaatsvindt, plaatsen we in alle gevallen een vaste beugel: de zogenoemde slotjesbeugel.

Voor alle orthodontische behandelingen kun je gewoon terecht in op je vertrouwde adres. Onze praktijk in Hardinxveld-Giessendam biedt alle mondzorg onder één dak, dus ook orthodontie!

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).