Orthodontie

Een grote overbeet of diverse scheve tanden die over elkaar groeien kunnen voor ongemak zorgen. Om deze vervelende situaties op te kunnen lossen, kan de gewone tandheelkunde vaak niet de oplossing bieden en moet er een beroep gedaan worden op een orthodontische behandeling in onze praktijk in Hardinxveld-Giessendam.

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden en/of de kaken door middel van beugels. Door het gebruik van beugels is het mogelijk de gebitselementen en/of kaken in de juiste positie te krijgen. Bij kinderen is het ook mogelijk met een beugel de groei van de kaken te beïnvloeden.

Hoe lang moet een beugel gedragen worden?
Doordat ieder kind een ander groeipatroon heeft, kan de duur van een orthodontische behandeling variëren van 1 tot 2,5 jaar. Het is hierbij zeer belangrijk te vermelden dat de inzet van de patiënt in het proces erg belangrijk is. Een beugel die niet gedragen wordt, of slecht wordt onderhouden kan niet actief zijn werk doen en zelfs schade aanrichten.

Niet alleen voor jongeren
Hoewel een orthodontische behandeling meestal wordt uitgevoerd in de tweede wisselfase (10 tot 16 jaar) zijn er ook veel volwassenen die graag een recht gebit wensen en die tot een beugel overgaan. Omdat er bij volwassenen geen groei meer plaatsvindt wordt er in alle gevallen gebruik gemaakt van vaste apparatuur in de vorm van de zogenoemde slotjesbeugel.

Alle orthodontische behandelingen kunnen en worden uitgevoerd in onze uitgebreide praktijk in Hardinxveld-Giessendam. Hierdoor bespaart u reistijd en behoudt u het overzicht. Onze praktijk in Hardinxveld-Giessendam heeft alles onder één dak, dus ook orthodontie!

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van 8.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12.00 en 13.30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u tussen 12.00 - 13.30 uur bellen naar: 0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen en kunnen daardoor dezelfde dag worden behandeld.

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst: 0900 - 1515 (Centrale Doktersdienst).