Facings

Stoort u zich aan het spleetje tussen uw tanden, of aan de afwijkende kleur of vorm van uw hoektand? Facings maken het mogelijk om deze onvolkomenheden te corrigeren.

Wat zijn tandheelkundige facings?
Een facing is in de meeste gevallen een porseleinen schildje dat voor de tand wordt geplaatst. De kleur en de vorm van een facing wordt door de tandarts bepaald. Het tandtechnisch laboratorium voert de opdracht uit.
Hoe lang gaan facings mee?
Facings gaan vijf tot tien jaar mee. Net als met uw eigen tanden moeten de facings goed worden onderhouden om verkleuring en slijtage tegen te gaan. Mocht de facing zijn versleten of afgebroken, is het mogelijk de facing te vervangen zonder de tand te beschadigen.

Wanneer kies je voor facings?
Een facing deelt heel veel kenmerken van de tandheelkundige kroon. Beiden worden ze geplaatst op bestaande tandelementen en beiden zijn het porseleinen of keramische oplossingen. Het grote verschil tussen deze twee zit hem in de functie.

Een facing wordt geplaatst aan de voorkant van de tand en heeft vaak esthetische redenen. Een kroon wordt over een volledig omslepen tandelement geplaatst en heeft naast de esthetische reden vaak ook een functionele reden.

Enkele situaties waarbij facings de oplossing kunnen bieden:

  • Spleetje tussen de tanden (diasteem)
  • Gedeeltelijk afgebroken tanden
  • Afwijkende kleur van de tanden (oneffenheden, geligheid, vlekjes)
  • Afwijkende vorm (te kort, te lang)

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).