Snelle scanner als alternatief voor afdruklepels

Soms is het nodig om een afdruk te maken van het gebit. Bijvoorbeeld om te zien of de tanden nog recht staan, of wanneer u voor een tandprothese komt. Zo’n afdruk van de kaak maakten we tot voor kort met een afdruklepel, gevuld met een dikke pasta, het afdrukmateriaal.
Die afdruk werd dan in het tandtechnisch laboratorium gevuld met gips, om een gipsmodel te maken van uw kaak en tanden.

Akelige afdruklepels

Veel mensen vinden de afdruklepels en het happen in het afdrukmateriaal niet prettig. Het geeft een verstikkend gevoel, u moet even blijven zitten met zo’n beugel in de mond en de boven- en onderkaak moeten we apart doen.

Daarom doen wij het nu anders. In de meeste gevallen kunnen we gebruik maken van een scanner in plaats van de afdruklepels.

Hypermoderne scanner als alternatief

Bij Van Eck centrum voor mondzorg werken we sinds kort met een speciale scanner voor het maken van gebitsafdrukken. Het is een klein apparaatje wat de tandarts langs de tanden en kiezen beweegt. De scanner maakt razendsnel een scan van de tanden, die de tandarts vervolgens op de computer kan zien.

Het grote voordeel voor u als onze cliënt is dat afdruklepels en de bijbehorende pasta nu verleden tijd zijn. De scanner scant snel en zonder ongemakken uw gebit. We zijn dus zo klaar!

Het bijkomende voordeel voor onze tandartsen is dat zij uw gebit volledig digitaal inzichtelijk hebben, beter kunnen communiceren met andere specialisten en bijvoorbeeld protheses nog nauwkeuriger op maat kunnen maken.

De hypermoderne scanner is daarmee echt een aanwinst voor onze praktijk en past precies bij onze missie: wij maken het leuker!

Bereikbaarheid en Spoedgevallen

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch (ook spoedgevallen) zijn wij bereikbaar van ma – do tussen 08:00 en 12:00 en van 13:30 tot 17:00 en op vr van 08:00 tot 12:00 op telefoonnummer: 0184 - 612181 . Tussen 12:00 en 13:30 uur hebben wij lunchpauze.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u op ma – do tussen 12:00 – 13:30 bellen naar:  0184 - 613374 . Belangrijk: Spoedklachten krijgen voorrang op de reguliere behandelingen. Wanneer u belt vòòr 10:30 doen wij ons best u dezelfde dag te zien. 

Spoedgevallen buiten praktijkuren

Buiten onze praktijkuren kunt u bij ERNSTIGE PIJN of SPOED bellen naar het nummer van de Centrale Doktersdienst:  0900-8602 (Centrale Doktersdienst).